Griepvaccinatie

  • Patiënten die een indicatie hebben voor de jaarlijkse griepvaccinatie zullen rond 25 oktober 2024 de brief hierover ontvangen.
  • De griepprik is gratis voor kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden.
  • Jonge, gezonde mensen hebben de griepprik niet nodig, omdat het voor hen niet gevaarlijk is om de griep door te maken. Sommige mensen willen echter toch graag de griepprik. Bedenk goed dat de griepprik alleen beschermt tegen het echte griepvirus. De griepprik beschermt niet tegen allerlei verkoudheidsvirussen. Ook van die virussen kun je koorts krijgen en flink ziek worden. Wil je zonder indicatie toch een griepvaccinatie dan zijn daar kosten aan verbonden, zowel bij de huisartsenpraktijk als bij de apotheek voor het vaccin. Kom je niet in aanmerking voor de griepprik, maar wil je die toch graag, neem dan begin december contact op met de praktijk en vraag of er griepvaccinaties over zijn; doe dit bij voorkeur via het patiëntenportaal (MijnOoginAl) via een econsult.

Pneumokokken vaccinatie

Patiënten die geboren zijn tussen 1 januari 1961 en 31 december 1964 krijgen ook een uitnodiging voor een pneumokokkenvaccinatie. Pneumokokken zijn bacteriën waar u erg ziek van kunt worden. Hieraan zijn geen kosten verbonden.